22.12.2011

LACOSTE’A JONATHAN ADLER DOKUNUŞU

Lacoste’un ikon haline gelen L.12.12 modeli polosunu her yıl bir tasarımcı yorumuna sunması büyük ilgi çekmeye ve heyecanla beklenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllardaki « Holiday Collector » serilerinin tasarımcıları olan Tom Dixon, Micheal Young, Campanas Kardeşler, Li Xiaofeng gibi güçlü isimlerden sonra Lacoste bu yıl, modern formları canlı renkler ve harika illüstrasyonlarla birleştirmesiyle ünlü tasarımcı Jonathan Adler ile iş birliği yapıyor. «Happy Chic » adını verdiği stili ile ön planda olan tasarımcı, bu hayat dolu ve heyecan verici çizgilerini bu sefer Lacoste L.12.12 poloların üzerinde sergilemekten büyük heyecan duyuyor.

«Holiday Collector» serisinin altıncısı için kolları sıvayan Jonathan oya işi fikrinin kaynağını “Anneannem ben çocukken hep oya işi yapardı ve ben her zaman işlediği canlı renklerden ve geometrik motiflerden büyülenmişimdir. Ben bir sanatçıyım ve oya işi her zaman benim gibi sanatçı ruhu taşıyanlar için harika bir ilham kaynağı olmuştur. Oya işinin çok uzun bir tarihi var ve Country Club hissi doğuruyor. Maalesef son 20 yılda oya işi çok demode oldu, canlı renklerden bej tonları ve yumuşak renklere geçildi. O yüzden bende oya işini bugünün çizgilerine uyarlamaya karar verdim.” sözleriyle belirtiyor.

Koleksiyonun ana fikrini kendisinin oya işi yastık çalışmalarında kullandığı ana motifleri LACOSTE’un ikon logosu ile birleştirmek olduğunu anlatan Jonathan: “LACOSTE ve oya işi tekniği tenis kulüplerinin şık atmosferini anımsatan ortak bir duyguya sahip ve LACOSTE’un polosunun pike dokusu bana her zaman oya işini hatırlatmıştır.“ diyor. 60’lı yılların tenis kulüplerindeki klas ve sportif hava LACOSTE’un çağdaş ama geleneksel tarzındaki koleksiyonuna yansıyor.

Sınırlı sayıda üretilen polo koleksiyonunu Jonathan’ın oya işleri motiflerine bürünmüş normalden daha büyük LACOSTE timsahları süslüyor. Timsah polonun sağ kısmında oya işi tekniği ile işlenmiş ve logo ile uyumlu renklerdeki şerit şeklinde desenler yer alıyor. Bu özel koleksiyon yaşadığı her anın kıymetini bilen ve kendine değer veren erkekler için beş adet, kadınlar için ise dört farklı renk seçenek sunuyor. Bu özel tasarım koleksiyonunda yer alan pololar için yine aynı özel görünüşte paketler tasarlandı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Lütfen İsim veya Rumuz bırakın....