12.09.2011

Bebe Yakalarla Çocukluğumuza Dönüyoruz


Kış sezonu kendini yavaş yavaş beli etmeye başladı. Defileler bitti ama raflarda henüz yeni yeni değişimler gözleniyor. Birçok farklı detay ve ayrıntılı aynı mağazada bulabiliyorsunuz bu kış. Bazen çok abartılı tasarımlar, bazen çok erkeksi olabiliyor. Bazen de şaşırtıcı biçimde sadece ve hanım hanımcık kıyafetlerle karşılaşıyoruz. Ama seçeneklerin birden fazla olması faydalı.
Eskiden bir4 şey moda olduğunda onun dışında tasarımlar bulma imkanınız neredeyse yok gibiydi. 70'leri hatırlayalım, örneğin yakışan yakışmayan herkes ispanyol paça giyermiş... Iyyy... Apartman topuk dışında ayakkabı bulmak imkansızmış. Düşünsene kadın topuklu ayakkabı giyemez ve seçeneği yok. Allah'ım o günleri gösterme lütfen...
Ama artık öyle değil. Moda kurbaı olmak artık tarih oldu.


Maskülen tasarımların öne çıktığı şu günlerde bu eğilim tam aksi bir detay, birçok tasarımcının gündeminde bebe yaka var. Artık bütün mağazalarda kombinlerinizi oluştururken bir tane bebe yaka elinize geçiyor. Bebe yaka bu kışın kıyafetlerdeki en hanım hanımcık detayı. Bir çok gömlek tasarımında Peter Pan yaka ya da bebe yaka dediğimiz detay öne çıkıyor.
1950 'li yıllarda varmış bu moda yine. 2012 ye yaklaşırken eskiye özlem duyan modacılarımız bizi yeniden tanıştırdı bebe yaka ile.
Kimi zaman daha mütevazi bir boyutta kimi zaman farklı tasarımlarla gündemde şu anda bebe yaka. DKNY Louis Vitton, Prada, Marc Jocabs tasarımların da hem bluz hem gömlek hemde mantolarda kullanılmış bebe yakalar. Kıyafetten bir anda sıyrılıyor ve hemen göze çarpıyor.





1 yorum:


Lütfen İsim veya Rumuz bırakın....